ملوانان شناور کنارکی در یک عملیات پیچیده و پس از یک زد و خورد مسلحانه موفق به فرار شدهاند که این میتواند داستانی هیجانانگیزتر از فیلم کاپیتان فیلیپس باشد.
- ۱۷:۵۹:۲۰ نمایش ساعت به صورت پیفرض
آرش ثنایی در گفتگو با طلوع کنارک، با اشاره به اینکه چندین روز قبل یک شناور صیادی کنارکی توسط دزدان دریایی سومالی ربوده شد، اظهار کرد: ملوانان کنارکی روز گذشته با غافلگیر کردن این دزدان دریایی توانسته اند فرار کنند.
وی افزود: ملوانان کنارکی در یک عملیات پیچیده و پس از یک زد و خورد مسلحانه موفق به فرار شدهاند.
مدیر شیلات شهرستان کنارک، گفت: در تماسی که صاحب لنج با ملوانان این لنج داشته است، آنها این مطلب را تایید کرده اند و عنوان نمودند” علاوه بر کشتن چند دزد دریایی، ۲ نفر از ملوانان کنارکی نیز در این در گیری کشته شده اند و اکنون نیز در راه برگشت هستند”
به گزارش طلوع کنارک، رسانههای سومالی گزارش دادهاند که خدمه یک لنج ماهیگیری ایرانی که چند روز پیش به دست دزدان دریایی ربوده شده بود، ربایندگان خود را کشته و فرار کردهاند.
بر پایه این گزارش، گفته های شاهدان و ماهیگیران محلی حاکی از آن است که این لنج بعد از “تیراندازی شدید” و کشته شدن چند دزد دریایی آزاد شده است.
به گزارش رادیو شابله در سومالی سرنشینان لنج ربوده شده موفق شدهاند با دسترسی به چند “سلاح کوچک” دزدان دریایی، و با غافلگیر کردن آنها در هنگام خواب به سویشان تیراندازی کنند.
بنا بر این گزارش در این درگیری که در آبهای هراردیری در شمال سومالی رخ داده، خدمه لنج سه دزد دریایی را کشته و چهار نفر دیگر را با خود بردهاند.
اما خبرگزاری فرانسه به نقل از یک شاهد محلی گزارش داده است که هفت دزد دریایی در این تیراندازی کشته و دو نفر دیگر به شدت مجروح شدهاند.
دزدان دریایی پیش از این هم بارها به لنجها و کشتیهای ایرانی در سواحل سومالی حمله کردهاند.
اواخر اسفند گذشته دو شناور دیگر ایرانی ربوده شدند که سرنشینان یکی از آنها موفق شدند اواسط تابستان فرار کنند اما گفته میشود کشتی دوم با ۲۶ خدمه همچنان گروگان دزدان دریایی است.
این میتواند داستانی هیجانانگیزتر از فیلم کاپیتان فیلیپس باشد. همان فیلمی که از فرار ناخدای آمریکایی به اسارت درآمده توسط دزدان دریایی سومالی روایت میکرد
آبهای سومالی نسبت به زمان اوج فعالیت دزدان دریایی در سال ۲۰۱۱، عمدتا به دلیل همراهی گشتهای دریایی یا گاردهای مسلح امنتر شده است. با وجود این هنوز لنجهای کوچکتر با تدابیر امنیتی کمتر در معرض خطر ربوده شدن قرار دارند.
سازمان ماهیگیری امن که برای کاهش ماهیگیری غیرقانونی در اقیانوس هند و به ویژه سواحل سومالی فعالیت می کند، می گوید که ایران بزرگترین سهم را در ماهیگیری خارجی در آبهای سومالی دارد.